יום אחד תתעוררו בחלום...

סינגפור ואינדונזיה • האי באלי

סינגפור שבדרום מזרח אסיה הוא אי מרכזי וסביבו כמה איים קטנים היוצרים מדינה מתקדמת, משגשגת ורב-תרבותית. ברחבי סינגפור שטחים ירוקים רבים, פארקים וגנים לצד גורדי שחקים ומוזיאונים. האי באלי שבאינדונזיה  מוכר בזכות נוף מדהים הכולל חופים, טרסות אורז, הרי געש פעילים ויערות גשם. אינדונזיה היא מדינת איים עצומה בדרום מזרח אסיה ובה למעלה מ-17,000 איים שבהם חיים כ-280 מיליון תושבים. שרשרת איים זו שרבים מהם ייחודיים ומלאי קסם, משתרעת ממערב למזרח על פני יותר מ-5000 ק"מ, מה שמבטיח למטיילים עושר תרבותי ושלל נופים. הבירה ג'קרטה שוכנת על החוף הדרומי של ים ג'אווה ובה נמל גדול ומרכזי.
דברים שלא ידעתם על סינגפור ובאלי:

רגע של היסטוריה: לאורך מאות שנים שימשה סינגפור כנמל מסחר חשוב לאורך נתיבי השייט בדרום מזרח אסיה. בהמשך היא הפכה למושבה בריטית ונכבשה על ידי היפנים. לאחר מלחמת העולם השנייה היא שוחררה ובשנת 1965 זכתה לעצמאות.

רגע של תרבות: ברחבי באלי יש למעלה מ-20,000 מקדשים הידועים בשם "פורה", שלכל אחד מהם תפקיד וטקס ספציפי במהלך השנה. טקסי טיהור, פיוס של האלים והרוחות וגם כאלו שתפקידם הוא להיות מקומות מפגש לאנשי הקהילה.

רגע של שופינג: תכשיטים באלינזיים נחשבים כיפים במיוחד ועשויים מכסף, זהב ואבנים יקרות. ניתן למצוא מגוון רחב של עיצובים, החל מעגילים וטבעות ועד שרשראות וצמידים.

רגע של שפה: השפות הנפוצות בסינגפור הם מלאית, טמילית, אנגלית ומנדרינית. שפת הדיבור באי באלי היא באלינזית. משמעות המילה "סלמאת פאגי" (Selamat pagi) בבאלינזית היא: "בוקר טוב".
דברים שלא ידעתם על אינדונזיה:

רגע של היסטוריה: פורטוגל, ספרד, הולנד ובריטניה התחרו על השליטה באינדונזיה החל מהמאה ה-16. הולנד הפכה בסופו של דבר למעצמה הקולוניאלית הדומיננטית באינדונזיה, ושלטה בה עד 1942. לאחר כיבוש יפני קצר, אינדונזיה הכריזה על עצמאותה בשנת 1945.

רגע של תרבות: אורז הוא המזון העיקרי באינדונזיה והמטבח המקומי ידוע בשימוש בתבלינים ובטעמים חזקים. אחד מהרטבים המפורסמים הוא הסטאי, רוטב בוטנים שמוסיפים לשיפודי בשר על הגריל.

רגע של שופינג: בד הבאטיק האינדונזי נחשב לאחד מהאיכותיים בעולם ובנוסף למוצרי טקסטיל תוכלו למצוא מבחר איכותי של תכשיטים ואבני חן.


רגע של שפה: כמה מילים שימושיות בשפה האינדונזית הם כן, לא, תודה ובבקשה. Ya (יָה) - כן, Tidak (טִידַק) - לא, Terima kasih (טֶרִימָה קָסִיהּ) - תודה, Silahkan (סִילָהקַן) - בבקשה.

הצעה למסלול

ימים 1 – 2: תל אביב, סינגפור (Singapura)
טיסה דרך יעד ביניים אל המדינה והעיר הנושאת את שמה – סינגפור. העיר המוכרת בשמות רבים, הייתה מאות בשנים קצהו של אי מרכזי בין שרשרת איים, ישוב קטן שכלכלתו ופרנסתו דייג בעיקרה, הפכה עם קביעתה כמקום מושבה המסחרי של בריטניה למוקד תנועה וסחר מרכזי בדרום מזרח אסיה כולה. ובדומה להונג קונג הביאה החלטה זו לפריחה אדירה אותה נראה. לאחר הנחיתה נצא לסיור פנורמי ולאחריו נמשיך למלוננו ללינה.
*לו"ז היום מותנה בשעות הטיסה שנרכשו לצורך ביצוע המסלול – התוכנית הינה תוכנית ראשונית לדוגמא.

יום 3: סינגפור (Singapura), הגנים הבוטניים, רח’ אורצ’ארד וגינת הסחלבים, מופע ערב אור קולי
הבוקר נצא לסיור בקומפלקס גנים בוטניים חדשניים ורחבי ידיים בשם  Gardens by the Bay, בגנים שתי חממות ענקיות, אחת של אקלים יבש והשנייה של אקלים טרופי הכוללות מבחר אדיר של פרחים ועצים. נמשיך לביקור ברחוב הקניות המרכזי של סינגפור הלוא הוא רחוב אורצ’ארד – Orchard Road. נשוטט להנאתנו ולא נפסח על ביקור בגינת הסחלבים הלאומית (National Orchid Garden) היפהפייה ובה יותר מאלף מיני סחלבים וכאלפיים בני כלאיים. בשעות אחר הצהריים נשוב למלון למנוחה קלה. ובשעות הערב נצא למופע אור קולי המשלב אפקטים מיוחדים ומופע מזרקות מרהיב בקומפלקס המלונות והבידור החדיש “מרינה ביי סנדס”. בתום הסיור נשוב למלוננו ללינה.
 
 
יום 4: סינגפור (Singapura), הרבעים העתיקים ותצפית הנמל
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור במרכז העיר ונבקר באתריה החשובים ובהם הרובע הסיני, "הודו הקטנה", המקדש ההינדי ומרכז העסקים המודרני. נצפה על פסל ארי הים ונערוך תצפית אל נמל סינגפור, אחד מהגדולים בעולם. נעבור את פאדאנג, נראה את מועדון הקריקט, בניין הפרלמנט ההיסטורי, בית המשפט העליון ובניין העירייה. אחר הצהריים נצא אל האי סנטוסה הסמוך, בו נבנו מתחמי בילוי אך גם שרידים למלחמות הגדולות של המאה הקודמת. נערוך סיור באי הקרוב, ובשעות הערב נשוב אל רחוב אורצארד המרכזי לזמן חופשי ולאחר מכן נשוב למלוננו.  

יום 5: סינגפור (Singapura), טיסה אל באלי (Bali), טיסת פנים אל יוג'יה קרטה (Yogyakarta)
לאחר ארוחת הבוקר נותיר זמן חופשי בעיר, ובהתאם לשעת הטיסה לבאלי נצא אל שדה התעופה. לאחר הנחיתה נעלה על הרכב, ונסע לסיור היכרות עם האי באלי, אחד מאלפי האיים המרכיבים את המדינה האינדונזית. באלי (Bali) הוא אי קטן שכל שטחו 5,000 קילומטרים רבועים וצורתו כצורת פיטריה. שלושה וחצי מיליון תושביו מתגוררים בכמה ערים קטנות ובמאות כפרים השוכנים במרכזו, במזרחו ובעיקר בחלקו הפורה ביותר – בדרום. רוב חלקו המערבי הוא שמורות טבע שאינן מיושבות כמעט. האי, הנטוע באזור קו המשווה, הוא אי מופלא, זעיר וכפועל יוצא הכל צפוף ומרוכז – שרשרת הרי געש, יערות עד, אגמים, נחלים, חופי אוקיינוס חוליים וצוקים נישאים הנשפכים לתוך הים. מטעי פרי טבעיים של קוקוס ובננות ומדרגות אורז, שבשל יופיין מכונות "מדרגות האלים". מקום בו הרי הגעש מומשלים כמקור החיים של האי וכמקום מושבם של האלים. עם גמר סידורי הכניסה אל אינדונזיה, נמשיך בטיסת פנים אל העיר יוג'יה קרטה (Yogyakarta), המכונה לעיתים גם ג'וגג'ה (Jogja). העיר מהווה את מרכז התרבות היאוואית, מפורסמת כמרכז חינוך, תרבות ואמנות והייתה בעבר עיר הבירה של אינדונזיה. בשעות הערב, נגיע אל בית המלון ביוג'יה קרטה, בו נלון הלילה.
 
יום 6: האי ג'אווה (Java) – מקדשי גדונג סונגו (Gedongsongo) – ריקודי ג'נטילאן (Jantilan Dance)
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור במסגרתו נבקר באתר המקדשים ההינדיים גדונג סונגו (Gedongsongo), במרכז האי ג'אווה (Java) - האי המפותח ביותר בארכיפלג האינדונזי, המאוכלס ביותר בעולם, ומהאזורים הצפופים ביותר על פני כדור הארץ. פרוש השם גדונג סונגו - תשעת המבנים - על שם תשעה מקדשים מהמאה ה- 9, בהם נערכו ונערכים גם כיום פולחנים. המקדשים נמצאים בלב הנוף ההררי של האי, מוקפים הרי געש, שחלקם פעילים. נצפה במופע ריקוד הג'אנטילאן  (Jantilan Dance)המרשים, במהלכו השמאן מגרש רוחות רעות, והמשתתפים נכנסים לטראנס. בתום המופע, נמשיך אל מלוננו.

יום 7: סוראבאיה (Surabaya) – ארמון הסולטן – ברומו (Bromo)
הבוקר ניסע לשדה התעופה ונטוס לסוראבאיה (Surabaya), עיר נמל שוקקת חיים, בה נראה מגוון סירות עץ המפליגות ומשרתות תנועת נוסעים ומסחר עם האיים הרחוקים. נהנה בנסיעה בריקשות. נבקר בארמון הסולטן (Sultan Palace), בטירת  המים (Taman Sari), שנבנתה על ידי הסולטאן המנגקו בואנה, בסגנון חדש המשלב ארכיטקטורה פורטוגזית וג'וואנזית. נבקר גם בשוק הציפורים (Bird Market) הצבעוני, בו גן חיות צפוף של מאות תוכים, זהבונים, תרנגולים ויונים. נמשיך ונסייר בסמטאות העיר המרתקות. בסיום הסיורים נמשיך לכיוון ברומו (Bromo), בה נלון.
 
יום 8: הר הגעש ברומו (Bromo) – סולאווסי – מקאסאר (Makassar)
נשכים קום ונצפה על השחר המפציע מעל הר הגעש ברומו (Bromo Volcano Mt.), מראה מרשים ומרגש. נרד בג'יפים לים החולות השחור בקלדרה ומשם נמשיך למרגלות ההר, רכובים על גבי סוסים. נטפס ברגל אל לוע הר הגעש הפעיל כדי להתבונן פנימה אל תוכו. נשוב למלון לארוחת בוקר מאוחרת ונצא לשדה התעופה בסוראבאיה ממנו נטוס אל שדה תעופה סולטן חסנודין (Sultan Hasanuddin) , הוא שדה תעופה במקאסר, אינדונזיה. הוא ממוקם 20 ק"מ צפונית-מזרחית למרכז העיר מקאסר, הטרמינל החדש נפתח ב- 20 באוגוסט 2008. שדה תעופה זה הוא השער הראשי לטיסות לחלק המזרחי של אינדונזיה, ונקרא על שמו של הסולטאן חסנודין, סולטן מגובה, שנלחם נגד חברת הודו המזרחית ההולנדית מאה ה - 17. בהגעה ניסע לכיוון בית המלון.

יום 9: אוג'ונג פנדאנג – רנטפאו (Rantepao), טוראג'ה (Toraja)
אוג'ונג פנדאנג או בשמה הקודם מקאסאר (Makassar) , שוכנת ליד החוף ולה נמל שוקק חיים. בשעות הבוקר נעזוב את המלון ונצא בטיסה פנימית לעיירת החוף פלופו (Palopo) ומשם נמשיך בנסיעה לעמק הטוראג'ה (Toraja) המונח במרכז האי סולאוואסי. נצא בנסיעה אל רנטפאו (Rantepao) הבירה התרבותית של בני שבט הטוראג'ה שחיו בבידוד מהעולם עד לפני כחמישים שנה, שעד היום מקיימים טקסים מיוחדים הקשורים לפולחן אבות וגלגולי נשמות ומציבים צלמים בגודל אדם בחזית מערות קברי מתיהם. האדריכלות המסורתית של בני השבט, המתאפיינת בבניית בתים עם גגות מעוקלים דמויי קרני תאו מים, ובעיטורי עץ מתוחכמים. בשעות הערב נגיע למלוננו.
 
יום 10: יום טיול בארץ טוראג'ה (Toraja)
הקבוצה האתנית של הטאנה טוראג'ה (Tana Torja) אימצה לעצמה את דת הנצרות, אך עדיין מקיימת טקסי לוויה מסורתיים ומנהגי קבורה קדומים. נסייר באתרי הקבורה שבעמק ונטייל ברגל בין הכפרים המסורתיים, שדות האורז, הבתים שצורתם דמוית סירה ונכיר מקרוב את התרבות היחודית של הטוראג'ה. ארץ הטוראג'ה, בדרום האי סולאווסי, משתרעת בין צוקי סלע גיר נישאים, לצד יערות עבותים ובקעות מעובדות עם שדות אורז ומטעים נרחבים.

יום 11: רנטפאו - אוג'ונג פאדנג - האי באלי
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה חזרה לפלופו (Palopo) לשדה התעופה לטיסה למאקאסאר (Makassar), ומשם בטיסת המשך לדנפסר (Denpasar) בירת באלי (Bali). בו נטייל בחלקו האחרון של התוכנית. באי, המושך אליו תיירים מכל העולם, יש ג'ונגל טרופי, הרי געש, חופים ארוכים ושדות אורז והוא משלב אתרי תיירות מודרניים ומקומות היסטוריים. האי מכונה גם "אי אלף המקדשים", בשל אלפי המקדשים הפזורים בו. חופו המערבי של האי נחשב לאחד מחופי הגלישה הטובים בעולם. האי ידוע בייצור יהלומים מקומי, בעבודות מלאכת יד ובמוצרי עור זולים. בשעות הערב נגיע למלוננו.

יום 12: באלי (Bali), טיולים ופעילויות ברחבי האי באלי
השונות הגדולה של באלי היא היותו מקום לא צפוי, ובמהלך היומיים הבאים נערוך סיורים ברחבי האי. נתרשם מהאתרים והמקדשים הפזורים בו, לצד פסטיבלים וטקסים מקומיים המתרחשים במקומות בלתי צפויים ומאפיינים את המסורת והתרבות שהתפתחה בבאלי. נטייל בין הרי געש, ונסייר במקדשים השונים, שלכל אחד מהם ייחוד משלו. נבקר בשוק המקומי ובגלריות לאומנות בכפרי האומנים הסובבים את אובוד. בין הסיורים השונים, ובהתאם ללוח הזמנים המקומי, נשלב צפייה במופעי ריקוד באלינזיים מסורתיים ונחזה בטקסים השונים המתקיימים באי.
 
יום 13: באלי (Bali), יום נופש
נופש ומנוחה בבאלי, פשוט לשכב על החול הדק של אחד מהחופים השוממים וליהנות מהשקט, או להשתרע בערסל, כשכוס משקה צבעוני עם שמשיה אחוזה בידכם ומולכם האופק המרהיב. בכל פינה אפשרויות לפעילות ספורט ימית או טיולים עצמאיים, טיולי על חופים לבנים או רביצה על קו המים. לעת ערב השמש השוקעת יוצרת קשת של צבעים על המים וכל צלם ירגיש כמקצוען.

יום 14+15: באלי (Bali), טיולים ופעילויות, טיסה לתל אביב
בשעות הצהריים נעזוב את בית המלון, ניסע לבקר בגלריה לאומנות של אובוד לצביעה, מסכות לגילוף בעץ ופיסול תכשיטי כסף וזהב מסורתיים. נשלים את ביקורנו ב אובוד (Ubud), בשעות הערב נתחיל בדרכנו חזרה לארץ, ננסה לסכם את היקף החוויות בהם התנסנו, ואת המראות בהם חזינו, ניסע לשדה התעופה לטיסתנו חזרה לתל אביב דרך יעד ביניים, אליה נגיע במהלך היום הבא לפי לוח הטיסות.
*לו"ז היום מותנה בשעות הטיסה שנרכשו לצורך ביצוע המסלול – התוכנית הינה תוכנית ראשונית לדוגמא.
 
הערה: ביטולים לאחר הרשמה – יש לעיין בתקנון החברה
מחירים: בטיולים הפרטיים המחירים משתנים בהתאם לדרישות הלקוח, משך הטיול, העונתיות, רמת המלון ורכיבים נוספים.
 
לקבלת ייעוץ / הצעת מחיר, צרו קשר עם המומחה שלנו
אלעד שמואלי בטלפון 052-5842027
צור קשר - אלעד שמואלי נשמח לעזור לכם
שלח